Vil du til London?

Westminster Abbey er både en fungerende kirke og en turistattraktion. Det er det traditionelle kronings- og begravelsessted for engelske og, siden foreningen af Storbritannien og Irland i 1801, britiske monarker. Klosteret indeholder også gravstederne for mange berømte personer, herunder digterne Geoffrey Chaucer og John Milton, komponisten Sir William Byrd og videnskabsmanden Isaac Newton.

Westminster Abbey blev grundlagt i år 1040 af kong Edward Bekenderen. Efter hans død i 1066 blev hans lig begravet i klosteret, og hans efterfølger, Vilhelm Erobreren, blev kronet der. I mange århundreder var klosteret den vigtigste kirke i England.

Den nuværende bygning er fra 1245 til 1272. Det er en stor, imponerende bygning med et centralt tårn, der er over 200 fod højt. Klosteret er blevet beskadiget af brand og bombeangreb i årenes løb, men det er blevet restaureret hver gang.

Klosteret er åbent for besøgende dagligt fra kl. 9.30 til 16.30 (kl. 17.30 fra slutningen af marts til begyndelsen af oktober). Der er gratis adgang, men der opkræves et gebyr for guidede ture.

Previous Post
Next Post