Rejs til Bulgarien

Bulgarien er et land, der ligger i den sydøstlige del af Europa. Det grænser op til Rumænien mod nord, Serbien mod vest, Grækenland og Tyrkiet mod syd og Sortehavet mod øst. Bulgarien har en befolkning på over 7 millioner mennesker og dækker et areal på 110.994 kvadratkilometer. Hovedstaden og den største by er Sofia. Det officielle sprog er bulgarsk.

Bulgarien er en parlamentarisk enhedsrepublik med en præsident som statsoverhoved og en premierminister som regeringschef. Enkammerparlamentet består af 240 medlemmer, der vælges for fire år ad gangen. Retsvæsenet er uafhængigt af den udøvende og den lovgivende magt. Bulgarien har siden 2007 været medlem af NATO og Den Europæiske Union.

Bulgarien har et varieret landskab med flere bjergkæder, floder, søer og skove. Der er også mange historiske steder, der går tilbage til Romerriget, samt flere steder, der er på UNESCO’s verdensarvsliste. Klimaet varierer fra tempereret på sletterne til kontinentalt klima i bjergene.

Bulgarien er et populært turistmål på grund af sine strande, skisportssteder og historiske seværdigheder. De mest besøgte byer er Sofia, Plovdiv, Varna og Burgas. Sofia er hjemsted for mange museer og kunstgallerier samt mange ortodokse kirker og katedraler. Plovdiv er kendt for sine gamle ruiner og arkitektur, mens Varna og Burgas er store kystbyer med smukke strande.

Previous Post
Next Post