Lær at sy

Hvordan man syer

Uanset om du er nybegynder eller har syet i årevis, er der altid noget nyt at lære. Se disse nyttige ressourcer om, hvordan man syr, fra grundlæggende sting til mere avancerede teknikker.

Grundlæggende om syning

Hvis du lige er begyndt, er det vigtigt at lære det grundlæggende i syning. Det omfatter bl.a. hvordan man vælger de rigtige stoffer, hvordan man klipper stoffet korrekt til, og hvordan man tråder en symaskine. Når du har styr på de grundlæggende ting, kan du begynde at udforske forskellige syprojekter.

Valg af stof

Der findes mange forskellige typer stof til syning, lige fra naturfibre som bomuld til syntetiske materialer som polyester. Når du vælger er det vigtigt at tage hensyn til vægt, stræk og holdbarhed. Du skal også tænke på, hvordan stoffet vil se ud, når det er syet ind i en beklædningsgenstand eller en anden genstand.

Tilskæring af stof

For at få rene og lige snit i stof skal du bruge en skarp saks eller en skæresaks. Det er også vigtigt at bruge en skæremåtte og en skæresaks til større stykker stof. Når du klipper, skal du sørge for at følge stoffets kornlinje for at opnå det bedste resultat.

Trådning af en symaskine

De fleste symaskiner leveres med en brugsanvisning, der viser dig, hvordan du tråder maskinen korrekt. Generelt skal du start med at føre trådspolen gennem maskinens spændingsskiver. Før derefter tråden gennem nålen, før den trækkes gennem løberen (hvis din maskine har en sådan). Til sidst skal du trække tråden igennem til den anden side, og så er du klar til at begynde at sy!

Syprojekter for begyndere

Når du har når du har styr på det grundlæggende, kan du begynde at tage fat på nogle enkle syprojekter. Det kan f.eks. være at lave et pudebetræk, sy en nederdel eller endda en quiltetop.

Pudebetræk

Et pudebetræk er et godt projekt for begyndere, fordi det er relativt hurtigt og nemt at lave. Desuden er det en nyttig ting, som du kan brug i dit hjem. For at lave et pudebetræk skal du bruge:

– du skal bruge: 1/2 yard (45 cm) stof
– En saks
– En symaskine
– Tråd
– En sikkerhedsnål eller en bodkin

Til at begynde med skal du skære dit stof i to rektangler på 18″ x 22. Sy derefter de to stykker stof sammen med ret mod ret langs den 22″ lange side med 1/2″ sømrum. Vend derefter pudebetrækket med den rigtige side udad, og pres sømmene. Til sidst skal du sy hele vejen rundt om pudebetrækket for at afslutte det. Tag et kig hos Patchwork for yderligere information.

Previous Post
Next Post