Tennis er for alle

Tennis er en af de mest populære sportsgrene i verden i dag, og den har eksisteret i århundreder. Det er et spil, der kræver stor dygtighed, styrke og udholdenhed – alt sammen mens man slår en bold frem og tilbage mellem to modstandere. Tennisspillet spilles på en bane, som normalt er lavet af ler eller hardcourt-underlag. Formålet med spillet er at slå bolden over et imaginært net ind i din modstanders side, før han kan gøre det samme mod dig.

Pointsystemet i tennis er unikt og komplekst, men det behøver ikke at være skræmmende, hvis du forstår de grundlæggende regler. I hvert spil starter spillerne med en score på nul og skal vinde fire point for at vinde spillet. Point optjenes ved enten at serve eller returnere en modstanders slag og derefter vinde et rally, hvor begge spillere slår slag efter hinanden, indtil den ene spiller ikke returnerer slaget eller slår det uden for banen. En spiller, der formår at vinde seks partier, vinder et sæt, mens en spiller, der vinder to sæt i en enkelt kamp, kan gøre krav på sejren.

Der er flere forskellige slag, der anvendes i tennis, og hvert slag kan bruges strategisk i løbet af en kamp: forhånd og baghånd er de to hovedkategorier af slag, som generelt involverer slag med ens dominerende hånd; volleys ligner hinanden, men involverer normalt hurtigere refleksskud; lobs involverer høje buede slag over modstanderens hoved; smashes involverer brug af kraft på overheads tæt på ens egen grundlinje; slices er lave spinningslag, der dykker hurtigt; drop shots falder lige inden for modstanderens rækkevidde; og endelig bruger spinners topspin eller backspin til at snyde. Da hvert slag har sit eget formål, kan det hjælpe enhver spiller til at blive mere konkurrencedygtig i denne sport at forstå, hvornår og hvordan de skal bruges.

Previous Post
Next Post