Et kig ind i Arsenal Football Clubs historie

Arsenal Football Club er en professionel fodboldklub med base i London, England. Den blev grundlagt i 1886 og er en af de ældste fodboldklubber i verden. Den har været hjemsted for nogle af de største spillere, der nogensinde har prydet en bane, og har vundet adskillige nationale og internationale titler. Lad os tage et nærmere kig på denne prestigefyldte klubs historie

Arsenal blev grundlagt i 1886 af arbejdere på Royal Arsenal Armament Factory i Woolwich i det sydøstlige London. De begyndte at spille venskabskampe mod andre lokale amatørhold, indtil de kom med i Football League Second Division i 1893, hvilket de blev det første London-baserede hold til at gøre. I 1904 flyttede de fra deres oprindelige hjemmebane Plumstead Common til Highbury Stadium, hvor de skulle spille i 93 år, indtil de flyttede til Emirates Stadium i 2006.

I 1920’erne nåede Arsenal for alvor sit højdepunkt som en af Englands bedste klubber. Mellem 1930 og 1937 førte manager Herbert Chapman dem til fem First Division-titler og to FA Cups – herunder et hidtil uset hattrick af ligatitler mellem 1933 og 1935 – hvilket gjorde dem til et af de mest dominerende hold i engelsk fodboldhistorie. Denne succes fortsatte ind i 1950’erne under manager George Graham, som føjede yderligere to ligatitler til deres samling, inden han trak sig tilbage i 1995 efter ni år i klubben.

Previous Post
Next Post