Derfor fejrer vi Mortensaften

And er et lækkert og alsidigt kød, som længe har været populært i mange forskellige kulturer rundt om i verden. Andekød er rigt og dejligt smagfuldt med en karakteristisk smag og konsistens, som ikke helt kan matches af andre typer fjerkræ. Desuden er and meget tilpasningsdygtig og kan tilberedes på utallige forskellige måder alt efter den ønskede smagsprofil. Nogle mennesker foretrækker at tilberede and med søde og salte smagsnuancer, mens andre kan lide at fremhæve de krydrede noter med krydderier som rosmarin eller hvidløg. På trods af sine mange fordele har and dog en væsentlig ulempe: den kan ofte være lidt fedtet. For at få mest muligt ud af dine anretninger med and er det derfor vigtigt at vælge de rigtige dele af dyret og skære overskydende fedt væk. Med omhu og opmærksomhed kan det være en fornøjelse at spise and for alle, der tager sig tid til at tilberede den korrekt!

Mortensaften er en særlig begivenhed i Danmark, hvor folk samles for at spise traditionel stegt and eller gås. Maden serveres normalt med kogte kartofler, rødkål og sovs. Bagefter nyder folk ofte en skive Mortensbrod, en type rugbrød, som traditionelt spises på denne dag.

Mortensaften er opkaldt efter Sankt Martin af Tours, som var kendt for sin gavmildhed. På dansk hedder helligdagen Mortensaften, som betyder “Martins aften”

Traditionen med at spise and eller gås på Mortensaften går tilbage til middelalderen, da man troede, at kødet fra disse fugle havde en særlig magt til at afværge onde ånder. I dag spiser folk stadig and eller gås på Mortensaften som en måde at mindes og ære Sankt Martin af Tours på. Du kan bestille mad til Mortensaften fra Munkebjerg Hotel her.

Mortensaften fejres den 11. november hvert år. Denne dato blev valgt, fordi det er den dag, hvor Sankt Martin af Tours døde i år 397.

Previous Post
Next Post