Den bedste fertilitetsbehandling

For par, der har problemer med at blive gravide, kan fertilitetsbehandling være en livsændrende oplevelse. Ved at hjælpe med at forbedre kvaliteten og kvantiteten af æggene samt øge chancerne for befrugtning kan fertilitetsbehandling dramatisk øge chancerne for befrugtning. Desuden kan fertilitetsbehandling også bidrage til at forbedre embryonernes implantationsrate, hvilket betyder, at flere graviditeter vil resultere i levendefødsler. Selv om fertilitetsbehandling ikke er en garanti for succes, kan den være et yderst effektivt redskab for par, der kæmper for at blive gravide. Ved hjælp af fertilitetsbehandling er mange par i stand til at realisere deres drøm om at stifte en familie.

Hvor mange får fertilitetsbehandling?
Der er ikke ét svar på dette spørgsmål, da fertilitetsbehandling ikke er et homogent område. Ifølge American Society for Reproductive Medicine (ASRM) skønnes det dog, at der i 2010 alene i USA var 1,05 mio. mennesker i behandling for fertilitet i USA (dette tal udelukker dem, der søgte behandling af rent valgfrie årsager, f.eks. ved at fryse deres æg ned til senere brug).

ASRM rapporterer også, at der globalt set fødes ca. 485 000 børn hvert år som følge af assisterede reproduktive teknologier (ART) – hvilket omfatter alle former for fertilitetsbehandling. Dette tal har været støt stigende i de seneste årtier, hvilket sandsynligvis skyldes både forbedret teknologi og større bevidsthed om/adgang til fertilitetsbehandlinger. Benyt dig af en god professionel fertilitetsklinik.

Hvad kan man ellers gøre?
Det er vigtigt at huske, at fertilitetsbehandling kun er en af de muligheder, som folk, der har svært ved at blive gravide, har. Andre muligheder omfatter:

Adoption

Surrogatmoderskab

Brug af donoræg, -sæd eller -embryoner

Intrauterin insemination (IUI)

Naturlige fertilitetsbehandlinger/metoder (f.eks. kortlægning af ægløsning, timing af samleje omkring ægløsning osv.)

Afhængigt af din særlige situation, og hvad du er tryg ved, kan en eller flere af disse muligheder være bedre egnet for dig end fertilitetsbehandling. Det er vigtigt at tale med din læge om alle dine muligheder, før du træffer nogen beslutninger.

Previous Post
Next Post